Duotone Evo 2021 review in 2022

Ben je al een lange tijd op zoek naar de een kite die het beste bij jouw past en ben je geëindigd bij de Duotone Evo 2021? Dan wil je natuurlijk eerst alles te weten over de kite voordat je zo een grote inverstering doet. Gelukkig ben je hier aan het goede adres! We hebben alles uitgezocht over de Duotone Evo 2021 en hebben het in deze review verwerkt zodat jij niet verder meer hoeft te zoeken!

In de review hieronder staan alle belangrijke specificaties, de voor- en nadelen en waar je de kite kan kopen! 


Duotone Evo 2021 - 9m

Geweldige allround kite! Voor beginners en gevorderde!
Uitverkocht

Introductie

Voordat we de specificaties en voor- en nadelen in duiken krijg eerst een kleine introductie van het product. 

De Duotone Evo is een van de populairste kite van het merk Duotone en is dan ook een erg geliefde kite van beginners tot gevorderde. De Duotone Evo 2021 is voor alles geschikt van een waterstart tot freestyle en zelfs big air sprongen! Hij is dus echt van alle markten thuis dit is natuurlijk handig als je net begint en een kite zoekt die meegroeit met je ervaring en je skill. Doordat de Duotone Evo 2021 van vrij licht is en een groot windbereik heeft kun met veel weersomstandigheden gewoon lekker het water op om te genieten van het kitesurfen! 

Product video

Design 

Het eerste waar we het over gaan hebben is het design van de Duotone Evo 2021. De kite heeft een delta vorm dit houdt in dat het een combinatie is van een Bow / SLE kite en C-kite. Dit maakt het een een goede kite voor big air en megaloops. Maar bij dit design hoort ook veel depower en gemakkelijk upwind varen. Ook heeft de Duotone Evo 2021 3 struts dit maakt de kite lekker licht en makkelijk te lucht in te krijgen. Struts zijn de tubes die ervoor zorgen dat de kite de goede vorm aanhoudt en genoeg wind wind vangt. Daarnaast heeft de Duotone Evo 2021 ook fixed bridle en een stijvere leading edge. Ook is de trailing edge patroon veranderd met de combinatie van materialen en de tip. Veel kleine veranderingen dus maar hebben deze dan ook echt effect dat gaan we hieronder bespreken in de functionaliteiten.  

Impressie

duotone-evo-2021
duotone-evo-2021
duotone-evo-2021

Functionaliteiten

Nu je een kleine introductie heb gehad van de Duotone Evo 2021 is het tijd om te kijken naar alle Functionaliteiten. We hebben alle Functionaliteiten bij elkaar gezocht op een rijtje gezet zodat je een goed beeld kan vormen van wat de kite kan en kan beslissen of het iets voor jou is. 

Fixed bridle

De duotone evo 2021 heeft een fixed bridle. Maar wat is een bridle eigenlijk? Bridles worden gebruikt om de leading edge goed gevormd te houden. Je ziet vaak bij de kite aan de leading edge allemaal lijntjes zitten. Dit noemen we de bridles. Maar wat zijn fixed bridles dan? Fixed bridles zijn bridles die vast staan en niet bedoeld zijn om veranderd te worden. Duotone heeft de bridles zo afgesteld dat je de maximale performance eruit kan halen. 

Stijvere leading edge

Om deze fixes bridles te ondersteunen heeft Duotone de leading stijver gemaakt. Hierdoor blijft de vorm van de kite optimaal blijft tijdens het kitesurfen. Door deze verandering reageert de Duotone Evo 2021 een stuk sneller en kan je sneller anticiperen op de kite. 

Nieuwe trailing edge

De Duotone Evo heeft ook een nieuwe trailing edge. De trailing edge is gemaakt van een lichter materiaal dat voor een betere overloop van doek naar de trailing edge. coated. Hierdoor is er minder gefladder van de trailing edge en kan  je lekker smooth kitesurfen. 

Trinity TX Teijn doek 

Dit is een speciaal ontworpen doek door duotone en is gemaakt van een combinatie van double en triple ripstop doek. En op de plekken waar je het meest nodig hebt is de kite versterk met dacron en kevlar. De garen die in het doek zijn verwerkt worden dubbel gecoat zodat het doek extra duurzaam is. Het doek is dus duurzaam en heel sterk en zal dan ook goed lang mee gaan. 

.  

Persoonlijk afstellen 

Wat ook een mooie optie is van de Duotone evo 2021 is dat je hem zelf kunt afstellen naar jouw behoeftes. Aan de tips van de kite maken dat mogelijk en je hebt 3 verschillende opties.

Soft setting; dit zorgt voor een beter drift vermogen en een snel reagerend stuurvermogen. Dit kan ideaal zijn tijdens het wave kitesurfen. 

Hard Setting; dit zorgt voor een beter verticale acceleratie en is ideaal bij unhooked freestyle performance. 

Medium setting is de setting voor alles wat tussen deze twee setting in zit. Dus dat kan verschillen van freeride tot aan big air.

Voor- en nadelen 

Om de beste keuzes te maken wil je natuurlijk de voor- en nadelen weten. Zo kun je de beste keuze maken of het de kite voor jou is of niet. Daarom hebben we alle voor- en nadelen op een mooi overzichtelijk rijtje gezet. Daarnaast leggen we ze ook nog uit om een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen. 

Voordelen
  • Allround kite
  • Snelle relaunch
  • Groot depower bereik
  • Lange hang time
  • Goed drift vermogen
Nadelen
  • Iets langzamere wendbaarheid
  • Geen specifieke discipline

Voordelen

Laten we eerst alle positieve dingen voordat we het negatieve bespreken van de Duotone Evo 2021. We hebben alle voordelen op een rijtje gezet en hopen dat je een mooi beeld kunt scheppen bij de kite

Allround kite

De Duotone Evo 2020 is een echte alleskunners dit kan een voordeel zijn als je nog niet weet welke discipline je binnen het kitesurfen wilt gaan doen. Dus begin je net en weet je het nog niet is dit een mooie begin kite. 

Snelle relaunch 

Door de delta vorm is de kite gemakkelijk te relaunchen. Dit is natuurlijk altijd fijn want niks is vervelender om lang bezig te zijn met relaunchen of zelfs terug moeten zwemmen naar de kant om hem te relaunchen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je na een trick die is misgegaan je kite niet de lucht meer in kan krijgen

Groot depower bereik

De Duotone heeft dus een groot depower bereik dit betekent dat als je de bar van je af duwt dat de kite een stuk minder wind zal vangen en de kite zal een stuk minder snel reageren op stuur bewegingen. Daarnaast zoals het woord al zegt ‘depoweren’ zul je dus een stuk minder power hebben over het algemeen.  

Lange hangtime

De duotone staat bekend om zijn allround kwaliteiten maar hij heeft ook een fantastische hang time wat een hem ook erg geschikt maakt voor Big air tricks en jumps! Daarnaast is springen met de kite ook nog eens zeer gemakkelijk door de enorme lift dat hij levert!

Goed drift vermogen

De Duotone heeft ook een uitstekend drift vermogen. Dit maakt hem zeer geschikt voor wave performance! Dus wil je die gave golven gemakkelijk pakken zonder je zorgen te maken dat je kite uit de lucht valt dan is de Duotone Evo 2021 een mooie optie!

Nadelen 

Nu we alle voordelen hebben besproken is het tijd om ook de nadelen te bespreken. Het natuurlijk belangrijk te weten wat de nadelen zijn zodat je de beste mogelijk kunt maken. 

Wendbaarheid 

De Duotone Evo 2021 heeft een snel wendbaarheid maar niet ultrasnel. Dit houdt in dat bij het sturen van de kite dat hij iets minder snel reageert dan sommige andere top klasse kites. Als je hier veel waarde aan hecht is het belangrijk om dit goed in je overweging mee te nemen.

Geen specifieke disipline

Weet jij al welke discipline je binnen het kitesurfen wil doen en wil je daar de beste kite voor hebben dan is de Duotone Evo 2021 misschien niet de beste keuze. De kite is een alleskunner dit brengt wel met zich mee dat de kite een midden mode is bij de meeste disciplines. Als je weet dat je freestyle gaat doen en dat alleen dan is het beter om een kite te kiezen die daar speciaal voor is gemaakt in plaats van de Duotone evo 2021. 

Kopen van de Duotone Evo 2021

Duotone Evo 2021 - 9m

1.075,00 Uitverkocht
Laatste update was op: 21 april 2024 19:09

Geweldige allround kite! Voor beginners en gevorderde!

8.5Expert Score
Conclusie

Als we gaan kijken over het algemeen dan is de Duotone Evo 2021 een mooie kite voor beginners maar ook zeker voor gevorderde. Maar ben je opzoek naar een kite die het in één discipline de beste performance heeft dan is de Duotone evo niet de kite voor jou. Wil je een kite waarmee je lang kan doen en waar er ruimte is om te groeien dan is de Duotone Evo 2021 de kite voor jou!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Topkite
Logo