Beste kite kopen in 2024?

Kite kopen? Dan moet je op veel dingen letten zoals je gewicht, de windsnelheid waarmee je wil gaan kitesurfen en welke maat je nodig heb. Alles heeft invloed op elkaar. Een kite kopen is niet gemakkelijk er komt veel bij kijken. Maar Topkite staat voor je klaar en heeft alles wat je moet weten even op een rijtje gezet.

De beste kites

F - One Bandit 2021 9m

De F-one Bandit 2020 is een geweldige kite waar veel ruimte is om beter te worden in kitesurfen. Een mooie prijs en een super kwaliteit.
Uitverkocht

Cabrinha Kitesurf Kite Switchblade 2020 10m

Zeer geliefd door veel kitesurfers door zijn super goede preformance en prijs-kwaliteits verhouding. Een echte aanrader!
Uitverkocht

Duotone Neo 2020

Een A-merk kite met een geweldig drift vermogen. Een uitstekende depower en makkelijk te herstarten. Een super kwaliteit voor nog een betere prijs!
Uitverkocht

Wat is een kite?

Een kite is de vlieger van een kitesurfer. Het woord ‘kite’ is vanuit het engels letterlijk vertaalt vlieger. Het verschil tussen een normale vlieger en een kite is dat hij kan drijven op het water. Een kite is eigenlijk een enorm grote versie van een normale vlieger. Die grote kies je op basis van ervaring, gewicht en windsnelheid. Het komt er dus op neer dat een kite een grotere drijvende versie is van de vlieger waarmee je normaal op het strand lekker mee vliegert.

Maat van de kite 

Bij het kopen van een kite belangrijk om de juiste te kiezen. Het bepalen van de juiste maat komen veel factoren bij kijken zoals je ervaring, gewicht, waar je gaat kitesurfen en de windsnelheid. Als het hard waait ga je vaak voor een iets kleinere kite. De stroming en golven moet je ook rekening houden. De plek waar je gaat kitesurfen is het aan de kust of meer binnenlands. Het waait aan de kust een stuk harder dan landinwaarts. Het soort kite waar je mee wil gaan kiten. Zoveel dingen waarmee je rekeningen mee moet houden. 

Ervaring

Je ervaring heeft veel invloed op hoe groot je kite moet zijn. Begin je net is het handig om rustig te beginnen met een windsnelheid tussen de 14 en 23 knopen. Hiervoor heb je vaak ook maar één kite voor nodig om de windsnelheden te dekken. De kite zit vaak tussen de 8 tot 12 vierkante meter. Ben je iets meer ervaren wil je natuurlijk ook met hogere windsnelheden kitesurfen. Dan heb je vaak 2 kites nodig om alle windsnelheden te dekken. Één kite is voor de wat lagere windsnelheden en zijn vaak ook aan de grote kant. De andere kite is voor de snellere windsnelheden en is vaak ook wat kleiner. 

Gewicht

Je gewicht speelt ook een factor in het kiezen van de maat van de kite. Hoe zwaarder je bent hoe meer trek kracht er nodig is om vooruit getrokken te worden. Dat betekent dus hoe zwaarder je bent hoe groter de kite moet zijn. Je moet wel nog steeds rekening houden met alle andere factoren. 

Windsnelheid

Er staat een harde wind en je wilt gaan kitesurfen maar welke kite maat moet je dan nemen. Hoe meer wind er staat hoe minder groot de kite hoeft zijn om je vooruit te trekken. Andersom is het net zo hoe minder wind hoe groter de vlieger moet zijn om je vooruit te trekken. 

Locatie

De locatie waar je gaat kitesurfen kan ook een rol spelen van de maat van de kite. Ga je aan de kust of meer binnenlands? Aan de kust waait het vaak harder dan landinwaarts en meer wind betekent een kleinere kite. Let ook op de golven of de stroming die er staat. De stroming en golven hebben niet heel veel invloed op de maat van je kite maar hou het altijd in je achterhoofd. 

Welke kite maat heb je nodig? 

Met je gewicht kan vaak een goede indicatie maken van welke maat je nodig hebt. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet hieronder is een schema. De indicatie is gebaseerd op gewicht en een windkracht van bft 5 (17 tot 21 knopen). 

Gewicht in Kg                  Maat in m²

30 – 40 kg

5 – 6 m²

40 – 50 kg

6 – 7 m²

50 – 60 kg

7 – 8 m²

60 – 70 kg

8 – 9 m²

70 – 80 kg

9 – 10 m²

80 – 90 kg

10 – 11 m²

90 – 100 kg

11 – 12 m²

100+ kg 

12 – 14 m²

Soorten kites

Als je aan een kite denkt denk je waarschijnlijk aan een kite die je moet oppompen ook wel een tubekite genoemd. De kite heeft soort van buizen die je moet opblazen waardoor de kite op het water blijft drijven. Deze buizen vormen ook het skelet van de kite. Deze tube kites zijn op dit moment het meest populair en komen dan ook in veel verschillende vormen. Hieronder staat een selectie van de belangrijkste kite soorten zodat jij de kite kan kiezen die het best bij jouw past!

Bow / SLE Kites

Deze kites zijn tube kites en zijn op dit moment erg populair. De kites zijn zo populair omdat ze erg veilig zijn en gemakkelijk te besturen zijn. De kite is makkelijk op te starten en te herstarten. Bow of SLE kites kun je bijna altijd kitesurfen door het grote windbereik ze hebben. De kites zijn erg veilig doordat ze veel depower hebben. Dit betekent wanneer je de bar (stuurstok) loslaat dat hij veel kracht verliest. Bij bow of SLE kites is dat 80% dit is enorm hoog en maakt het dus ook super veilig. Deze kites zijn vooral ideaal voor freeride en is de perfecte kite voor een beginner!

Deze kites hebben bridles dat zijn lijnen die aan het midden kite vast zitten die terug lopen naar de hoofdlijn. Bridles geven de kite vorm en stabiliteit. Bridles moet je wel voor elke kitesurf sessie checken of ze nog goed zijn. 

C-kites

Ben je wat meer ervaren en ben je opzoek naar een kite waarmee je door de lucht heen kunt vliegen is de C-kite iets voor jou! De kite is erg geschikt voor grote sprongen en megaloops. Een megaloop is dat je de kite een rondje laat draaien voordat je bij de peik bent van je sprong. Door een megaloop te doen krijg je een enorme boost vooruit. De C-kites hebben geen bridles dus je hoeft ze niet elke keer te checken voor je sessie. De C-kites worden gemaakt met 4, 5 en 6 lijnen. De 5e en 6e lijn zorgt voor meer stabiliteit van de kite als die op de kite zitten. De C-kite heeft deze naam gekregen omdat hij op een C lijkt als je de kite kantelt. 

Hybride kites

Een hybride heeft veel weg van de C-kite en Bow / SLE kite. Het is een soort combinatie van de twee soorten kites. Tot tegenstelling van de C-kite heeft een hybride kite wel bridles. De hybride kites hebben net zoals de Bow / SLE kites veel depower dit maakt de kites erg veilig. Ben je opzoek naar een kite die veel depower heeft maar waarmee je toch kan freestylen. Dan ben je opzoek naar een hybride kite.

Delta kites

Een delta kite is ook een combinatie van een Bow / SLE kite en C-kite. Maar een delta kite zijn vorm heeft meer weg van een C-kite. Dat maakt hem dan ook weer geschikt big jumps en megaloops. Een delta kite heeft ook veel depower en is makkelijk te herstarten. Delta kites hebben net zoals de Hybride kites ook bridles. Ben je opzoek naar een kite waarmee je grote sprongen kan maken maar die nog steeds veel depower heeft dan is dit je kite!

Foil kites

Ben je opzoek naar een kite die je met weinig wind kunt gebruiken dan is dit je kite! Een foil kite hoef je niet op te pompen doordat het geen tubekite is. Een foil kite lijkt heel erg op een matrasvlieger. De luchtkamer moeten zich vullen met lucht en dat kun je de luchtkamers afsluiten. Als je de luchtkamers eenmaal hebt afgesloten is kan er geen water meer naar binnen bij de luchtkamers hierdoor blijft de kite drijven. Een foil kite is goed te herstarten. 

Vaarstijl

Je hebt veel verschillende soorten kites maar je hebt ook allemaal verschillende soorten vaarstijlen. Bij elke vaarstijl hoort weer een anderen kite. Maar welke kite heb je nodig bij welke vaarstijl?  We hebben een selectie gemaakt van de vaarstijlen en op een rijtje gezet.

Freeride kite

Freeride kites zijn vooral gemaakt voor lekker een stukje cruisen en zo hier en dan een sprongetje. Een goede freeride kite is makkelijk te herstarten en heeft een hoge depower. De kite heeft een groot windbereik en kan bijna met alle omstandigheden kitesurfen. Dit maakt de kites erg populair onder de beginners maar ook onder de wat meer ervaren kiters. Als je opzoek bent naar een Freeride kite dan zoek je naar een Bow / SLE kite, Delta kite of een Hybride kite. Deze kites voelen zich in alle omstandigheden thuis. Dus als je een beginner bent of wat meer ervaren het maakt niet uit deze kites zijn voor iedereen geschikt.

Aanbevolen freeride kites: Cabrinha Radar – F-one Bandit – GA Spark – Naish Triad – Duotone Evo – Ozone Catalyst – North Reach

Freestyle kite

De freestyle vaarstijl is een agressieve vaarstijl waar je steeds sneller, harder, hoger wil gaan en de coolste tricks wil doen. Hiervoor heb je natuurlijk ook een kite nodig die je hoog de lucht in trekt zodat je de gekste tricks kan uitvoeren! Je bent dan op zoek naar een C-kite. De C-kite trekt je hoog de lucht in en heeft ontzettend veel power tijdens loops of bochten. Dit maakt de kite perfect voor megaloops en hoge sprongen. Als je de C-kite te heftig vind dan is de hybride een goede oplossing!

Aanbevolen Freestyle kites: Duotone Rebel – Cabrinha Switchblade – Ozone Edge – Core XR – North Orbit

Lightwind kite

De lightwind kite is ervoor gemaakt om met weinig wind nog steeds te kunnen kitesurfen. Deze kites zijn vaak minimaal 12m en kan dan ook met een klein beetje wind het water op. De lightwind kites zijn vaak licht van gewicht zodat ze makkelijk de lucht in gaan. Lightwind kites hebben veel depower en zijn makkelijk te herstarten ook met weinig wind. Doordat de kites zo groot zijn sturen ze niet heel erg snel. Hoe groter de kite hoe langzamer de kite stuurt. Lightwind kites kun je krijgen als een foil kite of een tubekites. Het is allebei mogelijk.

Wave kite

Wil je niet de hele tijd wachten tijdens het surfen op de perfecte golf? Dan is een wave kite iets voor jou je kan elke golf pakken die je maar wilt en je kan gemakkelijk weer terug voor de volgende golf. 

Als je de kite inhaalt tijdens het surfen dan komen de lijnen slap te hangen zo wordt de kite stuurloos. Daarom hebben wave kites vaak een goed drift vermogen. Dat betekent wanneer je van de golf af gaat dat de kite gemakkelijk met de wind mee gaat zodat er spanning blijft op de lijnen. Als je gaat wave kitesurfen is het ook erg belangrijk dat de kite snel stuurt. Hierdoor neem je vaak een kleinere kite die meer stuur vermogen heeft. Wave kites zijn vaak ook goed voor beginners te gebruiken. 

Aanbevolen wave kites: Duotone Neo – Ozone Reo – North Carve

Beste kite

Nu je alles weet over kites en waar je op moet letten wil je natuurlijk zo snel mogelijk het water op! Hiervoor hebben wij bij elke vaarstijl een kite gekozen waar wij van dachten dat die het beste past. Hieronder bevindt zich een selectie van de beste kites die wij op een rijtje hebben gezet voor jouw!

Beste Freeride kite

De F-one Bandit 2020! De beste freeride kite van dit moment voor beginner of gevorderde. De kite is een combinatie van een delta kite en C-kite en heeft vierkante tips waardoor hij een stuk sneller reageert. Door de snelle reactie heb je veel meer controle over de kite en is de kite dus gemakkelijk te besturen. Bij harde wind kan je met de wat kleinere varianten ook grote jumps en zelfs megaloops maken. De F-one Bandit 2020 blijft tijdens harde wind ook erg stabiel. De  F-one Bandit 2020 heeft een enorm groot windbereik waardoor je bijna altijd het water op kan. Vanaf de 11m2 en groter hebben ze de Bandit op een andere manier ontworpen. Hierdoor heb je meer controle over kite en hebben ze een groter windbereik. De F-one Bandit 2020 heeft een vernieuwend design en is heeft ook een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Veel ruimte om te beter te worden en het leren van jumps. Geschikt voor elke kitesurfer van beginner tot aan gevorderd! De perfecte eerste kite!

F - One Bandit 2021 9m

1.153,46 Uitverkocht
Laatste update was op: 25 mei 2024 16:59

De F-one Bandit 2020 is een geweldige kite waar veel ruimte is om beter te worden in kitesurfen. Een mooie prijs en een super kwaliteit.

Beste Freestyle / Allround kite

Als je wil gaan jumpen en tricks doen dan is de Cabrinha Switchblade 2020 iets voor jou! De Cabrinha Switchblade 2020 is ontworpen voor de veeleisende kitesurfer en heeft dan ook een erg goede reputatie in de kitesurf wereld . De Cabrinha Switchblade 2020 is enorm goed te voorspellen en heeft genoeg kracht om je super hoog de lucht in te trekken. De kite heeft een goede depower en is gemakkelijk te herstarten. De kite blijft erg goed presteren en stabiel tijdens harde wind. De kite heeft gloednieuw ontwikkeld doek! Nano Ripstop. Dit doek heeft twee keer zoveel cellen dan het dubbel ripstop doek dit maakt het doek een stuk sterker.  Het doek is ook nog afgewerkt met een plasma coating waardoor het doek langer goed blijft. Zodat jij langer plezier kan hebben met de kite! De kite is een echte liefhebber onder kitesurfers en heeft dan ook een FANTASTISCHE! prijs-kwaliteitverhouding. Ben je dus opzoek naar een kite waar je mooie sprongen en tricks mee kan doen is de De Cabrinha Switchblade 2020 echt iets voor jou!

De Cabrinha Switchblade 2020 heeft ook op wedstrijden enorm goede prestaties geleverd. De Cabrinha Switchblade 2020 heeft een aantal titels gewonnen zoals: King of the Air (2017). ‘S Werelds hoogste drag sprong (2018). 

Cabrinha Kitesurf Kite Switchblade 2020 10m

1.027,04 Uitverkocht
Laatste update was op: 25 mei 2024 16:59

Zeer geliefd door veel kitesurfers door zijn super goede preformance en prijs-kwaliteits verhouding. Een echte aanrader!

Beste Lightwind Kite

Je bent op zoek naar een kite waarmee je tijdens zeer lichte wind nog steeds het water op kan. Je bent dan op zoek naar de Duotone Juice 2020! 

De Duotone Juice 2020 is een delta kite en is een stuk lichter gemaakt dan zijn voorganger de Juice 2019. Maar liefst 12% lichter! Doordat de kite zo licht is gemaakt stuurt hij een stuk beter en kan de kite bij de lichtste briesjes al de lucht in. De kite is ook heeft een grote depower range en is gemakkelijk te herstarten ook met weinig wind. Gaat het tijdens het kitesurfen harder waaien dan hoef je de Duotone Juice 2020 niet gelijk op te ruimen. Dit komt door het grote depower bereik van de Duotone Juice 2020. Doordat het een twintip is heeft de kite ook genoeg lift om je gemakkelijk de lucht in te trekken. De Duotone Juice 2020 is ook geschikt voor hydrofoilen. Dit is een board met een vin eraan die uplift creëert dit zorgt ervoor dat het board een stukje boven het water uitkomt. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van de golven! 

Wil je dus een rustig cruisen over het water dan is de Duotone Juice 2020 jouw kite. De kite is van het topmerk Duotone en heeft dan ook een geweldige kwaliteit. Je betaalt dan wel voor de kwaliteit maar je hebt dan ook wel een topkite! 😉

De Duotone Juice 2020!

Een kite van het A-merk doutone! Gegarandeerd kwaliteit en voor de beste prijs!

Beste wave kite

De beste wave kite is de Duotone Neo 2020. De Duotone Neo 2020 is speciaal ontworpen voor wave ride maar is ook zeker geschikt voor freeride. Dit komt doordat je de voorste bridle aan kan passen. De bridle heeft twee standen. Eén voor meer bardruk hierdoor voel je de kite beter aan en kan je sneller sturen. De andere is dus iets minder bar druk waardoor je iets minder bar gevoel hebt.  De Duotone Neo 2020 heeft speciale flex segmenten in de leading edge, hierdoor kan de kite nog verder in sturen. Dit zorgt ervoor dat de kite enorm dynamisch aanvoelt. Het heeft een geweldige drift eigenschap. Dit is een essentieel eigenschap voor een wave kite. De depower op de Duotone Neo 2020 is ook uitstekend en herstarten is ook erg makkelijk. Het merk Duotone is ook weer een A-merk en je kan dan ook een zeer goede kwaliteit rekenen!  Alles bij elkaar gezien is het een fantastische wave kite!

Duotone Neo 2020

966,00 Uitverkocht
Laatste update was op: 25 mei 2024 16:59

Een A-merk kite met een geweldig drift vermogen. Een uitstekende depower en makkelijk te herstarten. Een super kwaliteit voor nog een betere prijs!

Topkite
Logo