Beste trapezes kopen in 2024?

Ben je opzoek naar de beste kitesurf trapezes? Dan ben je hier aan het juiste adres! Of je nou net begint met kitesurfen of als je al bekend bent de sport maakt niet uit. Bij het kopen van een trapeze komt natuurlijk een heleboel bij kijken. Gelukkig hebben wij alles onderzocht en hebben alle informatie en de beste trapezes hieronder op een  rijtje gezet!

Mystic Warrior X Waist Harness

De support van een hard shell en de bewegingsvrijheid van een soft shell. Een super trapeze!
Uitverkocht

Mystic Diva Waist Harness Women

Als je comfort zoek dan is dit de trapeze voor jou! En er word een banana bar 2.0 bijgeleverd!
Op voorraad

Wat is een trapeze 

Je bent natuurlijk op zoek naar de beste trapeze voor jou maar je moet natuurlijk eerst weten wat een trapeze is en wat het nou eigenlijk doet.

De trapeze behoort tot de kern uitrusting van een kitesurfer. Zonder een trapeze kan je niet kitesurfen. Daarom is het erg belangrijk dat je weet wat een trapeze is en wat het doet. Een trapeze zorgt ervoor dat je verbonden wordt met je kite en dat je veilig kan kitesurfen. Je hebt een trapeze nodig omdat je natuurlijk niet afhankelijk wil zijn van je handen om de kite vast te houden. Een kite heeft natuurlijk ontzettend veel kracht en die kracht wil je natuurlijk niet de hele tijd met je armen moeten opvangen. Daarom heb je een trapeze die de kracht goed verdeeld over je lichaam waardoor gemakkelijk en veilig kan kitesurfen! Een leuk weetje nog is dat je een kitetrapeze vaak ook kunt gebruiken voor andere sporten bijvoorbeeld windsurfen. 

Soorten trapezes

Bij het kopen van een trapeze is het natuurlijk erg belangrijk voor welke soort trapeze ga je? Dit is helemaal aan jezelf en wat je het fijnst vind. We hebben hieronder alle factoren waar je rekening mee moet houden en de soorten trapezes op een rijtje gezet. We hebben ook de voor en nadelen erbij gezet zodat je de beste keuze kunt maken!

Zittrapeze 

De zittrapeze is voor gevorderde een mooie herinnering aan hun beginperiode. Dat komt omdat trapezes vaak worden gebruikt bij kitesurflessen en voor de beginperiode van je kitesurf carrière. Bij de zittrapeze zit een stuk lager dan een heuptrapeze. Dit komt doordat een zittrapeze een zitvlak heeft. Dit zit vlak is een soort broekje die je aandoet en zorgt ervoor dat de trapeze niet omhoog klimt. Dit is ideaal voor beginners aangezien die vaak hun kite op 12 uur hebben hangen waardoor een heuptrapeze omhoog wil kruipen. 

Voor mensen met rugklachten of mensen die last hebben van hun ribben is een zittrapeze ook een goede optie, omdat er niet zoveel kracht op je rug en ribben komt dan bij een heuptrapeze.  Over het algemeen is een zittrapeze het meest comfortabel voor beginners en voor mensen die gewoon een lekker stukje willen cruisen. 

Voordelen 

 • Een zittrapeze kruipt niet omhoog 
 • Doordat de trapeze niet omhoog kan kruipen heb je minder kans op rug en rib blessures
 • Een zittrapeze is de perfecte trapeze voor foilen, racen en gewoon een lekker stukje cruisen. Voor foilen en racen moet je zwaartepunt zo laag mogelijk zijn en daar is een zittrapeze ideaal voor!
 • Een zittrapeze is ook zeer aan te raden als je van plan bent om met een storm te gaan kitesurfen. Met een zittrapeze kan je veel beter je gewicht in de strijd gooien 
 • Het heeft een goede rugsteun dus voor mensen met een zwakke rug is dit een aanrader. Voor mensen met rib blessures is het ook een aanrader een zittrapeze kruipt niet omhoog namelijk. 

Nadelen

 • Het grootste nadeel van een zittrapeze dat je je bewegingsvrijheid inlevert. Je kunt minder trucjes en je merkt het ook bij een pauze of het gereedmaken van je kitesurfmateriaal.
 • Als je met een zittrapeze kitesurfen kan de golven alleen opvangen door je knie steeds buigen. Je benen worden dus veel meer belast dan bij een heuptrapeze. 
 • Een zittrapeze krijgt ook niet de mode prijs het voelt en ziet eruit alsof je een luier aan hebt. 
 • Als een zittrapeze niet goed past dan kan het ervoor zorgen dat je benen afknellen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling maar is goed te voorkomen door een goed passende trapeze te kopen. 

Heuptrapeze

De heuptrapeze is het meest gebruikte trapeze in de kitesurf wereld. Dit komt door de bewegingsvrijheid die een heuptrapeze biedt. Ben je dus erg geïnteresseerd in trucs en sprongen dan is de heuptrapeze jou trapeze. De heup trapeze zoals de naam al zegt zit om je heupen en dat betekent ook dat de haak wat hoger zit. Als je korte armen hebt kan dit ervoor zorgen dat je moeilijk bij de bar kan komen en dat je lastiger kan depoweren. Dat betekent dat je de stand van de vlieger aanpast om de kite minder wind te laten vangen. Dit doe je door de bar van je af te laten gaan. Als je korte armen hebt kan dit soms een probleem veroorzaken, dit komt gelukkig niet vaak voor. Denk er wel aan dat als je net begint met kitesurfen dat je kite vaak op 12 uur hangt en dat je heup trapeze waarschijnlijk dan omhoog kruipt. Maar daarentegen staat wel goede ondersteuning en veel bewegingsvrijheid.    

Voordelen 

 • Het grootste voordeel van een heuptrapeze is dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Dit biedt veel kansen om trucs te leren en grote sprongen te doen!
 • De heuptrapeze is makkelijk aan te doen en is vaak lekker licht. 
 • Een heuptrapeze heeft geen riempjes bij de benen. Voor mannen is dat fijn maar het betekent ook dat je benen niet kunnen afgekneld worden door de riempjes. 

Nadelen

 • Een heuptrapeze klimt vaak omhoog en dit kan zorgen voor blessures. Maar naarmate je beter wordt het omhoog klimmen van de trapeze ook steeds minder. 
 • Bij een heuptrapeze kan je minder in je kite hangen. Dit komt doordat je zwaartepunt hoger ligt. Een heuptrapeze is dus minder fijn om mee te gaan foilen, racen en lange stukken cruisen. 
 • De prijs van deze soort trapezes zijn vaak een stukje duurder dan de zittrapezes. 

Levensduur trapeze

Een trapeze is koop je voor de lange termijn natuurlijk maar hoelang gaat een trapeze eigenlijk mee. Dat hebben we uitgezocht en hier samengevat. Een nieuwe trapeze is vaak nog erg stijf na een tijdje zal hij zich naar jouw lichaam vormen maar na een paar jaar verliest hij zijn stijfheid wel en begint hij met verslijten. Dit is natuurlijk niet fijn tijdens het kitesurfen want je wilt alle support krijgen die er is een van de trapeze. Daarom raden we aan om tussen 3 à 5 jaar te gaan kijken voor een nieuwe trapeze. Kijk hierbij goed naar hoeveel jij gebruik maakt van je trapeze en ga daarop kijken na hoelang jij een nieuwe trapeze nodig hebt.

Waar moet je opletten het kopen van een trapeze?

Nu je weet wat een trapeze is en welke soorten er zijn wil je natuurlijk weten waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een trapeze. Je moet natuurlijk eerst kiezen welke soort maar daarna heb je allemaal nog factoren die je mee moet nemen in je beslissing. Let op! Het kopen van een trapeze is erg persoonlijk en voor iedereen zijn andere dingen belangrijk. We hebben ze hieronder allemaal op een rijtje gezet zodat jij de beste trapeze voor jou kan kiezen!

Stijfheid 

Een van de factoren is de stijfheid van de trapeze deze wordt vooral bepaalt door het soort matriaal wordt gebruikt voor de back plate. Je hebt twee soorten backplate: hardshell en soft shell. Hieronder is uitgelegd wat het verschil is en wat de voor- en nadelen zijn van de twee soorten back plates. 

Softshell 

Bij een softshell zoals de naam al aangeeft is de backplate van de trapeze soft. dat betekent dat de backplate veel flexibiliteit heeft en mooi aansluit op de vorm van je rug. Het nadeel aan deze trapezes is dat je ze heel erg strak moet aantrekken om ze goed te laten aansluiten.  Dit kan leiden tot het samenpersen van je buik en dit kan zeer vermoeiend worden als je van plan bent om langere sessies te doen. Dus ben je van plan om lekker lang op het water te blijven dan is een hardshell iets voor jou! 

Hardshell

Je verwacht het misschien al maar een hardshell is een verharde backplate. Deze backplates zijn vaak gemaakt van glasvezel dit zorgt ervoor dat de trapeze heel stijf wordt maar wel lekker licht blijft. Zo heb je veel ondersteuning zonder een superzware trapeze te hebben. De meeste hardshell trapezes zijn voorgevormd. Maar je kunt zeker kiezen voor een iets minder voorgevormde trapeze tot heel erg voorgevormde trapezes. Doordat hardshell trapezes zijn voor gevormd hoeven je buik en rugspieren minder hard te werken en kun je veel langer genieten het kitesurfen!

Comfort

Comfort is een van belangrijkste factoren bij het kopen van een trapeze. Dit is namelijk zo belangrijk omdat als je een trapeze koopt die niet comfortabel zit ga je je waarschijnlijk enorm ergeren aan je trapeze en kan je niet genieten van het kitesurfen. Één van de vormen van comfort zijn zachte neopreen randen. Deze bieden extra comfort en zorgt ervoor dat je wetsuit niet langs je trapeze gaat schuren. Een andere vorm van comfort is de soort en de stijfheid van de trapeze. Al deze dingen hebben invloed op de comfort waarmee jij aan het kitesurfen bent. En het laatste vorm van comfort is krijg je hem gemakkelijk aan. Je wilt natuurlijk niet super lang bezig zijn het aantrekken van je trapeze! 

Spreader Bar

De spreader bar is het deel van de trapeze waar de haak is aan verbonden. Deze is belangrijk om mee te nemen bij het kopen van een trapeze. Een spreader bar zorgt ervoor dat de haak op de juiste plek blijft. Het is natuurlijk belangrijk dat de haak op de juiste plek blijft en de trapeze niet omhoog kruipt tijdens het kitesurfen. Door een een wat bredere spreader bar kan ervoor zorgen dat alles beter op zijn plek blijft en dat de trapeze niet omhoog kruipt. LET OP: De meeste trapezes worden zonder spreader bar geleverd!

Maat 

De laatste factor waar je goed moet naar kijken is de maat van de trapeze. Dit is misschien wel de belangrijkste van allemaal want deze biedt de meeste comfort van allemaal. Als de trapeze te klein is zit hij veel te strak en knelt hij waarschijnlijk om je buik. Dit natuurlijk niet fijn tijdens het kitesurfen en je zal het ook niet lang kunnen volhouden. Een te grote trapeze is natuurlijk ook niet fijn want hij zal waarschijnlijk snel naar boven kruipen of zal niet goed blijven zitten. Je moet ongeveer tussen 5 tot 10 cm overhouden aan beide zijkanten zodat je hem goed strak kunt trekken. Let dus goed op bij het kopen van een trapeze welke maat je nodig hebt!

Beste trapezes

Nu je alles weet over trapezes en waar je allemaal op moet letten is het tijd om er één uit te gaan kiezen. Het kopen van een trapeze is natuurlijk enorm persoonlijk, ga daarom goed na wat voor jou werkt en wat niet. We hebben een kleine selectie gemaakt en deze op een mooi rijtje gezet!

Beste trapeze heren 

De beste trapeze voor heren is de Mystic Trapeze Warrior X 2021. Het is één van de populairste trapezes van dit moment en hij is dus ook geschikt voor een wijde groep mensen. Het is een trapeze die tussen een hard en soft shell in zit. Wat de Mystic Trapeze Warrior X 2021 anders maakt is het gebruik van Bionic Core Frame. Dit zorgt voor extra support en stabiliteit maar de trapeze behoudt nog steeds de zo geliefde bewegingsvrijheid van een soft shell. Het is de perfecte balans tussen de juiste hoeveelheid support met nog steeds de bewegingsvrijheid van een soft shell! De shell is gemaakt van PA66 composite dit een semi-kristallijn en is dan ook enorm sterk materiaal. De Mystic Trapeze Warrior X 2021 heeft lekker zachte neopreen zijkanten dat voor een goed comfort zorgen. De Mystic Trapeze Warrior X 2021 heeft een  EVA Fix Foam rugpaneel die ervoor zorgt dat de trapeze zo min mogelijk omhoog schuift. De trapeze heeft ook een battle belt zodat hij goed aansluit op je lichaam. De trapeze heeft ook nog flex covers met een veiligheidsmes zak erin verwerkt! Over het algemeen is de Mystic Trapeze Warrior X 2021 de perfecte sweet spot tussen genoeg support en stabiliteit maar nog steeds veel bewegingsvrijheid hebben! Een top trapeze!

Mystic Warrior X Waist Harness

213,63 Uitverkocht
Laatste update was op: 22 juli 2024 06:46

De support van een hard shell en de bewegingsvrijheid van een soft shell. Een super trapeze!

Beste trapeze dames 

De beste trapeze voor dames is de Mystic Trapeze Diva 2020! De trapeze sluit goed aan op het vrouwelijke lichaam en heeft veel bewegingsvrijheid. De Mystic Trapeze Diva 2020 is zeer comfortabel en geeft ontzettend veel support. Het is een anatomische backplate en zachte neopreen randen geven het ultieme comfort tijdens het kitesurfen, zelfs zonder wetsuit! De buitenkant van de trapeze is 3D gegoten om de druk goed te verdelen. De  Mystic Trapeze Diva 2020 heeft een battle belt 2.0 die ervoor zorgt dat de trapeze op zijn plek blijft zitten en niet omhoog schuift. De trapeze heeft ook Flexcovers met geïntegreerde veiligheidsmes zak daarnaast krijg je ook een spreader bar erbij de banana bar 2.0! Er zit ook een plastic HP systeem zodat je leash gemakkelijk eroverheen glijd. De Mystic Trapeze Diva 2020 is een echte comfort trapeze waarbij je alles erbij krijgt. Dus ben je een vrouw en ben je opzoek naar comfort dan is dit de trapeze voor jou!

Mystic Diva Waist Harness Women

209,99 Op voorraad
Laatste update was op: 22 juli 2024 06:46

Als je comfort zoek dan is dit de trapeze voor jou! En er word een banana bar 2.0 bijgeleverd!

Beste zittrapeze 

Ben je opzoek naar de beste zittrapeze dan is de ION Trapeze Sonar Silver 2021 de trapeze voor jou! Hij is speciaal ontworpen voor racen en foilen. De heeft een laag zwaartepunt waardoor je lekker veel gewicht in de strijd kan gooien. Veel zittrapezes hebben van die vervelenden straps bij de benen die gaan schuren daarom heeft de  ION Trapeze Sonar Silver 2021 neopreen straps zodat de straps niet schuren. Dit geeft meer comfort en boost en kitesurf genot natuurlijk! De ION Trapeze Sonar Silver 2021 is geïnspireerd door klimharnassen hierdoor zijn er technologieën gebruikt waardoor er veel bewegingsvrijheid mogelijk is en je dus lekker vrij kunt bewegen. Bij de  ION Trapeze Sonar Silver 2021 wordt ook een C_Bar 2.0 roestvrijstalen kite haak geleverd. Een volledig pakket dus! Wil je gaan dus gaan racen, foilen of begin je net met kitesurfen dan is dit een mooie trapeze om aan te schaffen! 

beste-zittrapeze

ION Trapeze Sonar Silver 2021

Op zoek naar een zittrapeze met comfort en bewegingsvrijheid? Dan is dit de zittrapeze voor jou!

Conclusie 

Bij het aanschaffen van een trapeze komt een heleboel kijken. We zullen nog even kort over alle punten waar je op moet letten gaan voordat je een trapeze koopt. Kijk eerst wat voor soort trapeze je wil daarna hoe stijf de trapeze moet zijn. Let altijd op het comfort en welke maat hij moet zijn. Kijk altijd of er een spreader bar bij zit en dan ben je ready om je keuze te maken. Er zijn vaak ook wel mogelijkheden om trapezes uit te testen bij de kitesurf shop bij jou in de buurt. We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het uitkiezen van de beste trapeze voor jou!

Topkite
Logo